Castanyada Massana
Curiositats

6 dades curioses sobre el Halloween

Ets dels que pensa que és millor deixar el Halloween per a les pel·lícules i que aquesta tradició no va amb tu? Et descobrim 6 curiositats sobre el Halloween que et faran veure que aquesta celebració és més que una moda, és una tradició ancestral que ens queda més a prop del que penses: · És una festa d’origen celta tradicionalment anomenada Samaín (final de l’estiu) que marcava el final de l’època de collites i  l’arribada de l’hivern.

 

· La celebració va arribar als Estats Units a través dels irlandesos que van emigrar. · Segons la tradició, la nit del 31 els esperits dels morts tornaven per acomiadar-se dels seus familiars. Per que aquests trobessin el camí encenien fogueres i els hi deixaven menjar i dolços per mantenir-los contents i allunyarlos dels mals esperits. A més a més, aquella nit es feien ofrenes a Morrigu (reina dels dimonis) i a Dagda (Déu de la vida i de la mort).

 

· Halloween és la unió de << All hallow’s eve >> , que significa: vigília de tots sants. · Les carbasses decorades són l’element més representatiu del Samaín i una de les poques coses que perduren en l’actual celebració de Halloween.

 

· Els antics celtes creien que a la castanya hi habitava l’ànima del difunt i que per cada una que es menjaven, s’alliberava una ànima. La festa es celebrava a les muntanyes (lloc de culte) i era d’assistència obligatòria ja que deien que qui no hi anava podia perdre la raó i arribar a embogir.

 

I ara, segueixes pensant que no val la pena celebrar Halloween?

 

Si vols saber com passar la nit més terrorífica de l’any no et perdis el nostre post de demà.

Previous Post Next Post

You Might Also Like